Tuesday, December 28, 2010

Terima Kasih Sahabat~

salam a'laik...

pagi tadi, saya bukak emel....ada satu emel dr sahabat saya nun jaoh beribu batu di bumi anbiya sana...
rase xcited bila tgk nama sahabat ni....dgn xcitednye saya pun buka la peti inbox saya...

saya baca...dan baca....
menitis air mata saya bila baca emel dari sahabat saya ni..terharu sgt
saya x sangka rupa-rupanya Tuhan kurniakan saya seorang sahabat yang sangat baik bg saya
alhamdulillah...walau pon jauh di mata tp, hati rasa dekat selalu
semoga redha Allah mengiringi hubungan persahabatan kami..ameen..
semoga rahmat Allah milik kami...dan bersama rakan perjuangan yag lain...
saya nak kongsikan sesuatu dr sahabat saya tu..
semoga lebih byk ukhwah lagi kita jalinkan dgn tujuan untuk mendapat mardhatillah
insyaAllah...

sahabatku...aku selalu bersamamu
kerana kita punyai Tuhan yang sama
Agama yang sama
Rasul yang sama
dan tujuan hidup yang sama
mngejar firdausi di akhirat sana...
insyaAllah...

Sahabat..

Aku mencintaimu kerna Rasulullah memerintahkan aku mencintaimu. Ya,tidak beriman seseorang itu sehingga dia mencintai saudaranya sepertimana dia mencintai dirinya sendiri.


Sahabatku yang sangat aku cintai..

Sungguh,jalan yang kita lalui ini bukan jalan yang indah dan mudah. Jalan ini matlamatnya cantik dan mengkagumkan.Tapi, sungguh tidak dapat aku janjikan kepadamu jalan ini akan senang kau lalui. Bukankah sejarah membuktikannya, haq yang ingin dibawa tentu sekali akan ditentang.


Sahabat..


Bukankah dalam kita berdiskusi, seringkali kita ingatkan pejuang yang telah lama terkorban dulu? Sheikh Hassan Al Banna,ditembak di pasar. Kerna apa? Kerna dia membawa yang haq! Syed Qutb,nyawanya tercabut menemui Rabb nya di tiang gantung? Kerna apa? Kerna dia membawa yang haq. Sheikh Ahmad Yassin dibunuh dengan misil yahudi laknatullah di hadapan masjid di subuh yang hening. Kerna apa? Kerna dia juga membawa yang haq!


Amanah ini untuk kita,sahabatku.Amanah ini untuk orang seperti kalian. Bukanlah aku ingin menggoyahkan semangat wajamu dan bahkan tidak sesekali. Tetapi sahabat,yang pasti ingin aku ingatkan janji Allah terhadap orang yang menolong agamanya, Allah pasti akan membantu urusannya. Aku ingin ingatkanmu kasih sayangNya dan rahmatNya terhadap hamba yang diredhai Nya. Bukankah senang nanti bila Allah tanyakan kepada kita: Apa yang kau gunakan masa mudamu dan aku dan kau serentak menjawab :Ya Tuhanku, Ya Rabb, masa mudaku dan masa tuaku adalah aku letakkan pada jalanMu. Adalah untuk Kau. Hanya untuk hidup dalam redhaMu walau kami ditekan. Untuk hidup dalam cinta kami kepada Mu.

Sahabat...

Peluru, tali gantung, pedang yang tajam, bahkan tekanan yang kuat dari pengalaman kehidupan sememangnya boleh melemahkan sesiapa sahaja. Tapi bukan engkau. Engkau dibina dengan tarbiyah. Dihiasi keindahan akhlak. Dilahirkan sebagai pendukung agama ini. Biar siapa sahaja pun engkau, biar apa sahaja kata orang,kau terus menguatkan langkah menyusur jalan in. Aku yakin,kerna kau sahabatku.


Sahabatku yang dikasihi.. 

Tidak dapat aku janjikan kesenangan dan kemewahan mengikut jalan ini. Tidak dapat aku berikan nama dan pangkat. Tapi akan ku tawarkan yang lebih baik dari segala itu. Akan kuberikan doaku semoga kau teguh dalam jalan ini .Akan ku bersama kau melangkah membawa haq dalam jalan ini. Akan aku luka dan berdarah bersama kau. Kerna kita saudara yang saling mencintai kerna Nya.

"HATTA KALAU KAU TERJUN KE NERAKA, AKU AKAN TERJUN SAMA UNTUK MENARIK KAU, NAIK SEMULA DAN BERJALAN BERIRINGAN DENGANKU SAMPAI KE SYURGA."-uhibbukifillah~


mari kita mengejar RedhaNya...aku bersamamu sahabat...;-)


No comments: