Tuesday, December 21, 2010

santai-santai jer...~

salam a'laik..
keif imanuka/ki al yaum?...hehe..dah lame gak tak buka blog ni..semenjak cuti dok kat umah, sush nak ngadap laptop, intenet pon lembap je memanjang, taip2, ilang...mood nak berblog pon ilang lah..
emm..kali ni cume nak bersantai-santai jer...
mase cuti kat rumah ni, byk mase luangkan sama family
saya antara adek bradek yg jarang-jarang kat rumah
so, bile dah cuti panjang ni, byk mase bersama family la...
mmg x pandang pon laptop..hehe

ermm..masa cuti ni, mak banyak ceritanya...mcm2...tambah ngan nasihat yg panjang lebaq...
saya amek kesempatan cuti ni blaja mask ngan mak..hehe
mcm2 gak..tp takut lupe plak...
masakan org jawa bayk pakai gula dan pedas2....tp mmg sedap..paling penting mesti ade belacan!!
gula tu untuk nak seimbangkan rasa pedas, bukan untuk maniskan masakan tu..hehe(ye ke?)
setakat ni...asam pedas, tom yam, cucur jagung, kuih telor katak, buah melaka., laksa..n mcm2 gak..
byk jugak la...

kali ni saya x de pengisian sgt..
tp nak jugak blogging.,,hehe
tp insyaAllah next post ade sesuatu
masa cuti ni saya byk kali khatam novel sinergi
sebab novel tu byk sgt pengisian rohani
mmg betol2 menyentuh jiwa seorang muslim
insyaAllah, next post ade cket saya nak cerita dr buku tu...

dah nak abes cuti da..sekejap je rasanya..
time cuti ni, graf iman teratak qalbi agak kecewa
kejap naik kejap turun
byk dugaan kat umah ni...
Astaghfirullah...

ape lah yg saya dpt cuti ni
blajar masak, sembang-sembang ngan kakak, ank buah, gelak-gelak, ketawa-ketawa....
semoga apa yang kami konsikan bersama diberkati
semoga apa yang kami gelak-gelakkan disenangi
semoga apa yang dibual-bualkan dirahmati
semoga semuanya bermanfaat...
ok...itu jer..c u nest time
ilal liqa'..;-)

4 comments:

mizzshaina said...

assalamualaikum..

nadiah! ingat lagi tak kak sarah shaina?? akak pernah satu dorm dgn awak dulu..hehe.. nice blog u have here,, segan dengan blog sendiri.. alhamdulillah suke tgk nadiah 'membesar' dgn baik, lahiriah dan rohaniah.. doakan akak juge=))

nadiah~ said...

waa'laikumussalam..
kak sarah!!mestilah igt lagi..akak satu dorm mase saye form 1 dulu..dorm sumayyah..thanks kak sarah, semoga bermanfaat..insyaAllah kite doa same2 ye..take care...=D

nurfadhlinashaari said...

nad^^. heh. graf iman trun naik? alhamdulillah kita stil rasa n sedar perkara tu.

bahaya bila kite dah x prasan trun naik tu. btul x? heh.

AlQuran ad as manual idup. utk dr sendr jgk ;)

nadiah~ said...

fadh...
ermm..sush nak istiqamah kat umah ni...
doakan same ye...=)